Handlekurv

Din handlevogn er tom!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

Testamentet ifølge Gideon Mack

Varenummer: BF-125

456 s innb med smussomslag. NY
Fra engelsk av Åsmund Forfang

Forfatter: James Robertson
ISBN: 978-82-8316-041-3
Utgiver: Bokbyen Forlag, 2016
Illustrasjoner:
Stand:

NOK 379,-

Sjeldent tankevekkende og dyptgravende. … Gideon Macks historie reiser foruroligende spørsmål som det meste av moderne litteratur foretrekker å se bort fra.
– San Francisco Chronicle

Et mesterstykke!
”Vantro og utro prests generaloppgjør etter møte med djevelen”.

(Fem på terning)

Maken til testamente som det James Robertson har offentliggjort med ”Testamentetet ifølge Gideon Mack”, skal det bli vanskelig å finne både i advokaters arkiver og bibliotekers bokhyller. Romanens mange hundre sider gir seg nemlig ut for å være den vantro presten Gideon Macks egenbevitnede fortelling om sitt liv, ig er sånn sett det eneste han etterlater seg den dagen han på uforklarlig vis sporløst forsvinner.
Først å mistenke, så å innse og til slutt å få bekreftet at han er en upålitelig forteller, er en av mange bonuser under lesningen av dette finurlige manuskriptet, som pålitelige kjenninger av Gideon bekrefter er autentisk og skrevet i hans egen håndskrift. Det blir så meget mere tilfredsstillende som denne menighetslemmens (om ikke Guds) trofaste tjener i Den skotske kirke ellers framstår som en oppriktig sannhetssøker.
Riktignok er han en forknytt og uglad person, men han er for lengst kommet til det punkt i sitt liv at forstillelsens tid er forbi. Det forteller han i hvert fall seg selv, og vil ha oss til å tro. Og når han nå på slutten av sitt sånn cirka førtiårige liv tar et generaloppgjør med sitt gjennomhyklerske liv i pragmatisk tilpasning, vil leseren gjerne tro ham. For han er en kjekk kar, veik og unnfallende, kamelonaktig, men likandes likevel.
Når han har kommet til endes i sitt liv, etter en praktfull finale som prest, og skriver sitt testamente, tar det form av historien om hans liv fra klaustrofobisk oppvekst i en streng og gledesløs prestefamilie, studentdager med fester og kvinner, et fra hans side troløst ekteskap med en annen enn den han helst ville ha, manglende kjærlighetsevne, til okkulte nær-døden-møter med djevelen samt overnaturlige, kultiske naturopplevelser, tanker om tvil og (van)tro. Intet mindre.
”Testamentet ifølge Gideon Mack” har et etterord der slørene i hans liv blir dratt til side, i et mesterstykke av en roman av den prisbelønte skotske poet, novellist, romanforfatter og gjendikter James Robertson (1958, debut 1991). Jan Askelund

Stavanger Aftenblad, 19. november 2016

I SAMME KATEGORI
Åndenød

Åndenød

Forfatter: Terry McMillan
100,-
VERNON GOD LITTLE

VERNON GOD LITTLE

Forfatter: Dbc Pierre
130,-
Min mangel på stolthet og fordom i jakten på Mr. Darcy

Min mangel på stolthet og fordom i jakte..

Forfatter: Ingrid Schibsted Jacobsen
125,-
Lady Chatterleys elsker

Lady Chatterleys elsker

Forfatter: D.H. Lawrence
110,-
Klokkene ringer for deg I-III

Klokkene ringer for deg I-III

Forfatter: Ernest Hemingway
300,-
Don Juan I-II

Don Juan I-II

Forfatter: Lord Byron
190,-
Unnskyldningen

Unnskyldningen

Forfatter: Hanne-Vibeke Holst
130,-
Alkymisten

Alkymisten

Forfatter: Paulo Coelho
140,-
Den guddommelige komedien

Den guddommelige komedien

Forfatter: Dante Alighieri
120,-
After dark

After dark

Forfatter: Haruki Murakami
140,-
VEIEN

VEIEN

Forfatter: Cormac McCarthy
120,-
NIGGER

NIGGER

Forfatter: Richard Wright
120,-