Handlekurv

Din handlevogn er tom!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

Kapitalistisk demokrati

Varenummer: BBØ-20151221-15

-"Norsk næringsliv gjennom 100 år". Denne boken inngår i en serie publikasjoner fra Makt- og demokratiutredningen 1998-2003. 1. utgave, 1. opplag. 306 sider. Orange og hvit skrift på svart rygg. Heftet. litt smuss på omslaget, ellers som ny.

Forfatter: Sverre A. Christensen, Harald Espeli, Eirinn Larsen og Knut sogner
Utgiver: Gyldendal Norsk Forlag (Akademisk)
År: 2003
Illustrasjoner:
Stand:

NOK 100,00

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatterne av denne boken setter de siste tiårenes endringer i Norge inn i et hundreårsperspektiv. De forteller økonomisk historie ved innblikk i økonomiske og politiske beslutningsprosesser, avtaleverk, rammebetingelser og organisasjonsstrategier gjennom en lang rekke år. Den beveger seg fra debatten om eierskap og ledelse, statlig eierskap, kvinner og ledelse, til industriens storbedrifter og næringslivets interesseorganisasjoner. Boka drøfter hvilke utfordringer den nye og tradisjonelle uvante form for norsk kapitalisme representerer for demokratiet, og spør samtidig om en slik eventuell dreining fra en demokratisk kapitalisme til et kapitalistisk demokrati bare fremstår som negativ. Har litteraturliste, kildeoversikt og register.

Omtale fra forlaget

Kapitalistisk demokrati? drøfter hvilke utfordringer den nye og tradisjonelt uvante form for norsk kapitalisme representerer for demokratiet, og spør samtidig om en slik eventuell dreining fra en demokratisk kapitalisme til et kapitalistisk demokrati bare fremstår som negativ. Hva slags form for kapitalisme har preget Norge? Og hvilke endringer har skjedd de siste tiårene? Forestillingene om den særegne norske demokratiske og egalitære kapitalismen er kommet under betydelig press. Det er ikke lenger slik at næringslivet skal tjene fellesskapet, og ikke kapitalisten alene. Det er ikke lenger det gode samfunn som settes i sentrum, men de kapitalistiske institusjoner selv . med fokus på aksjonærverdi. I tillegg har de internasjonale finansmarkedene fått mer makt, og staten og politikerne mindre. Forfatterne av denne boken, som alle er historikere ved Handelshøyskolen BI, setter de siste tiårenes endringer i Norge inn i et hundreårsperspektiv. De forteller økonomisk historie ved fascinerende innblikk i økonomiske og politiske beslutningsprosesser, avtaleverk, rammebetingelser og organisasjonsstrategier gjennom en lang rekke år. Den beveger seg fra debatten om eierskap og ledelse, statlig eierskap, kvinner og ledelse, til industriens storbedrifter og næringslivets interesseorganisasjoner

I SAMME KATEGORI
Klokken i Kreml

Klokken i Kreml

Forfatter: Arvo Tuominen
140,00
Det tsjekkoslovakiske drama

Det tsjekkoslovakiske drama

Forfatter: Olav Rytter
115,00
Edderkoppen – Historien om en møbelhandler

Edderkoppen – Historien om en møbelhandl..

Forfatter: Viggo Johansen og Pål T Jørgensen
150,00
Politikrigen

Politikrigen

Forfatter: Thomas Mathiesen
120,00
Intifada

Intifada

Forfatter: Torleiv Anda
130,00
Gaius Julius Cæsar – politikk og moral i det romerske imperium

Gaius Julius Cæsar – politikk og moral i..

Forfatter: Peter Ørsted
250,00
Hei til EU

Hei til EU

Forfatter: Frank Rossavik
130,00
Slik sprakk koalisjonen

Slik sprakk koalisjonen

Forfatter: Herbjørn Sørebø
100,00
Den lange streiken

Den lange streiken

Forfatter: Arnljot Eggen
140,00
Rusland under verdenskrigenog revolutionen

Rusland under verdenskrigenog revolution..

Forfatter: General Gurko
250,00