Handlekurv

Din handlevogn er tom!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

Kapitalistisk demokrati

Varenummer: BBØ-20151221-15

-"Norsk næringsliv gjennom 100 år". Denne boken inngår i en serie publikasjoner fra Makt- og demokratiutredningen 1998-2003. 1. utgave, 1. opplag. 306 sider. Orange og hvit skrift på svart rygg. Heftet. litt smuss på omslaget, ellers som ny.

Forfatter: Sverre A. Christensen, Harald Espeli, Eirinn Larsen og Knut sogner
Utgiver: Gyldendal Norsk Forlag (Akademisk)
År: 2003
Illustrasjoner:
Stand:

NOK 100,00

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatterne av denne boken setter de siste tiårenes endringer i Norge inn i et hundreårsperspektiv. De forteller økonomisk historie ved innblikk i økonomiske og politiske beslutningsprosesser, avtaleverk, rammebetingelser og organisasjonsstrategier gjennom en lang rekke år. Den beveger seg fra debatten om eierskap og ledelse, statlig eierskap, kvinner og ledelse, til industriens storbedrifter og næringslivets interesseorganisasjoner. Boka drøfter hvilke utfordringer den nye og tradisjonelle uvante form for norsk kapitalisme representerer for demokratiet, og spør samtidig om en slik eventuell dreining fra en demokratisk kapitalisme til et kapitalistisk demokrati bare fremstår som negativ. Har litteraturliste, kildeoversikt og register.

Omtale fra forlaget

Kapitalistisk demokrati? drøfter hvilke utfordringer den nye og tradisjonelt uvante form for norsk kapitalisme representerer for demokratiet, og spør samtidig om en slik eventuell dreining fra en demokratisk kapitalisme til et kapitalistisk demokrati bare fremstår som negativ. Hva slags form for kapitalisme har preget Norge? Og hvilke endringer har skjedd de siste tiårene? Forestillingene om den særegne norske demokratiske og egalitære kapitalismen er kommet under betydelig press. Det er ikke lenger slik at næringslivet skal tjene fellesskapet, og ikke kapitalisten alene. Det er ikke lenger det gode samfunn som settes i sentrum, men de kapitalistiske institusjoner selv . med fokus på aksjonærverdi. I tillegg har de internasjonale finansmarkedene fått mer makt, og staten og politikerne mindre. Forfatterne av denne boken, som alle er historikere ved Handelshøyskolen BI, setter de siste tiårenes endringer i Norge inn i et hundreårsperspektiv. De forteller økonomisk historie ved fascinerende innblikk i økonomiske og politiske beslutningsprosesser, avtaleverk, rammebetingelser og organisasjonsstrategier gjennom en lang rekke år. Den beveger seg fra debatten om eierskap og ledelse, statlig eierskap, kvinner og ledelse, til industriens storbedrifter og næringslivets interesseorganisasjoner

I SAMME KATEGORI
Fra politikk til forbrytelse

Fra politikk til forbrytelse

Forfatter: Hallvard Rieber-Mohn
105,00
Thomas Piketty forklart – kapitalen i det 21. århundre
Slik styres Norge

Slik styres Norge

Forfatter: Dag Berggrav
200,00
Sovjet makt og Sovjet menneske

Sovjet makt og Sovjet menneske

Forfatter: Elnar Seljevold
180,00
Blasfemi- en antologi

Blasfemi- en antologi

Forfatter: Ronnie Johanson
185,00
Maktens kvinner

Maktens kvinner

Forfatter: Torild Skard
230,00
Søren Jaabæk og bondevenn bevegelsen i Lister og Mandals Amt

Søren Jaabæk og bondevenn bevegelsen i L..

Forfatter: Dagfinn Slettan
100,00
Arom-bedraget

Arom-bedraget

Forfatter: Kennan, George
180,00
Stasiland

Stasiland

Forfatter: Anna Funder
130,00
Russlands hemmelige krig mot Vesten.

Russlands hemmelige krig mot Vesten.

Forfatter: Øystein Bogen
150,00
Jens Chr. Hauge - Fullt og helt

Jens Chr. Hauge - Fullt og helt

Forfatter: Olav Njølstad
160,00
Nordens sikkerhet i 1980-årene

Nordens sikkerhet i 1980-årene

Forfatter: Erling Bjøl
150,00