Handlekurv

Din handlevogn er tom!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

I natt sover jeg ved veggen

Varenummer: BF-99

210 sider, noveller/essays. Oversatt av Paal Arbo og Snorre Karkkonen Svensson.

Forfatter: Giedra Radvilavičiūtė
Utgiver: Bokbyen Forlag, Tvedestrand, 2017
Illustrasjoner:
Stand:

NOK 348,00

Giedra Radvilavičiūtė fikk EUs litteraturpris i 2012 for I natt sover jeg ved veggen. Det er en sjeldan begivenhet at det kommer litauiske bøker på norsk.
Giedra Radvilavičiūtė (1960) ble født i Panevėžys i Litauen. Hun har studert litauisk språk og litteratur ved universitetet i Vilnius, vært lærer i hjemtraktene og journalist i familiemagasiner i Vilnius. Fra 1994 til 1998 bodde hun i Chicago, og arbeider nå som språkredaktør i den litauiske statsforvaltningen. Giedra Radvilavičiūtės forfatterkarriere startet på slutten av 1990-tallet. Hun er kalt det moderne litauiske essayets mor. Essayistikken er den mest populære sjangeren i Litauen nå, og få kan måle seg med henne i kontrollert stil og struktur.
Selv om tekstene i denne samlingen er klassifisert som essays, passer de ikke inn i rammene for det klassiske essayet. Forfatteren spiller i sin skriving på skillet mellom selvbiografisk virkelighetsbeskrivelse og fiksjon. Essayene er sterkt intertekstuelle og dialogiske, og det å kjenne igjen disse ”andre stemmene” er i stor grad ansvarlig for gleden ved å lese dem. En fortelling på mange nivåer i disse essayene samler sammen en rekke ulike verdier: i tillegg til estetisk nytelse, kan vi fra hennes beretning få frem et realistisk bilde av det samtidige Litauen – fra sosialpolitikk via industrielle forhold, fritidsaktiviteter og hverdagens mange vaner, til forholdene for og problemene til emigrantene. Essayet ”Tekstens tiltrekning” er inkludert i antologien Best European Fiction i 2010 der 30 forfattere er med.
Paal Arbo og Snorre Karkkonen Svensson har oversatt fra litauisk. Utgitt med støtte fra Kreativt Europa og Litauens Kulturinstitutt, og er innkjøpt av Norsk Kulturråd.

I SAMME KATEGORI
Slaktehus-5

Slaktehus-5

Forfatter: Kurt Vonnegut
80,00
Modellen

Modellen

Forfatter: Lars Saabye Christensen
200,00
Grenser

Grenser

Forfatter: Roy Jacobsen
130,00
Oscar Wildes Heis

Oscar Wildes Heis

Forfatter: Lars Saabye Christensen
120,00
Min kamp

Min kamp

Forfatter: Karl Ove Knausgård
140,00
Et helt halvt år

Et helt halvt år

Forfatter: Jojo Moyes
110,00
Paris for èn

Paris for èn

Forfatter: Jojo Moyes
120,00
Dynastiet Romanov

Dynastiet Romanov

Forfatter: Simon Sebag Montefiore
190,00
Heksenes forsvarere

Heksenes forsvarere

Forfatter: Jan Guilou
110,00
Kjærlighetsbrevet

Kjærlighetsbrevet

Forfatter: Lucinda Riley
150,00
Madame Bovary - Fra livet i provinsen

Madame Bovary - Fra livet i provinsen

Forfatter: Gustave Flaubert
130,00